Uutiset ja tulevat tapahtumatEtsitkö jotain persoonallista, rustiikkia ja ekologista?

Meiltä voit valita koruihisi maailmalla jo suuren suosion saaneita suolapippuritimantteja. 

Luonnon ainutlaatuisia mestariteoksia.

Eräänä päivänä havahduin kuviin mustapilkkuisista timanteista. Lähdin ottamaan selvää noista rustiikeista, välkkyvistä kivistä.
Timanttihan syntyy hiilestä valtavassa kuumuudessa maan alla. Näissä hiiltä on jäänyt mustiksi pilkuiksi timantin sisään, sulkeumia vaaleiksi kuvioiksi ja ovat siitä saaneet nimensä suolapippuritimantit.

Jokainen timantti on omanlaisensa. Näitä epätäydellisiä ei aikaisemmin hyväksytty ollenkaan koruihin.
Vaikka ne ovat väriltään kirjavia ja tummempia, ne loistavat välkkyen valon purkautuessa niiden hiotuista pinnoista takaisin.

Menetin sydämeni näille ainutlaatuisille persoonallisille timanteille.
Nyt ei enää tuhlata luontoa. Jokainen rakennettu kaivos pääsee hyödyntämään kaikki löytämänsä yksilöt, jotka aikaisemmin olivat jätettä.

Löysin luotettavan kumppanin, joka ostaa timantit Intiasta. Kaivoksissa ei käytetä lapsityövoimaa ja ne ovat sitoutuneet noudattamaan Kimberley Process :ia,  YK:n lauselmaa konfliktitimanttien maailmanlaajuisen tarjonnan estämiseksi.

Piece of earth. Peace of mind.

Tarja Rantala

Tarinakorulle on myönnetty Design from Finland -merkki 4.4. 2019.

Nurmijärvellä toimivan yrityksen Tarinakoru- mallistolle on myönnetty Design from Finland -merkki.
Tarinakorut ovat kultaseppäartesaani Tarja Rantalan ja kultaseppä Hannu Rantalan teoksia, käyttökoruja kierrätyskullasta ja -hopeasta. Korujen muodoissa ja pinnoissa näkyy ympäröivä luonto, mielikuvien muistoja ja tunteita. Tarinallisuus antaa koruihin sisältöä ja kertoo tekijän inspiraatiosta, josta jokainen korun käyttäjä voi tehdä oman tulkintansa.

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Käyttäjälähtöisyys on myös ensisijainen vaatimus merkin saamiseksi.

– Tarinakoru on hyvä esimerkki siitä, miten investointi muotoiluun on tuonut sille liiketoiminnallisia hyötyjä ja kilpailuetua. Olemme iloisia siitä, että merkinhaltijoiden määrä kasvaa ja yhä useammilta toimialoilta löytyy yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet muotoilua liiketoimintansa tukena, kertoo markkinointipäällikkö Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.
– Haimme Design from Finland -merkkiä Tarinakoru-mallistolle, koska näiden korujen muotoilussa näkyy erityisen hyvin meitä ympäröivän luonnon kauneus ja suomalainen tarina. Muotoilulla on keskeinen osa koruissamme, luova käden jälki näkyy suunnitelmissa ja valmiissa tuotteissa ja elementteihin sisältyy paljon omaa muistikokemusta mm. lapsuudesta ja erilaisista kohtaamisista. Toivomme tunnuksen tuovan meille lisää uskottavuutta ja näkyvyyttä suomalaisina, laadukkaiden ja kestävien korujen tekijöinä, kertoo kultaseppäartesaani Tarja Rantala Tarinakorusta.

Suomi on korkean osaamisen maa, jonka kilpailuvaltti on nimenomaan aineettoman, korkean osaamisen töissä. Arvoketjut ovat muotoutumassa uudestaan, ja lisäarvoa voidaan luoda nimenomaan muotoilulla, Lahti jatkaa.
Lisätietoja
Tarja Rantala, kultaseppäartesaani, Tarinakoru designer/Tarinakoru, 045 6136811, tarja.rantala@tarinakoru.fi
Johanna Lahti, markkinointipäällikkö, Design from Finland / Suomalaisen Työn liitto, 040 591 6143, johanna.lahti@suomalainentyo.fi
Tarinakoru on suomalaista kultasepäntyötä, korusuunnittelua ja valmistusta vuodesta 1997. Oman malliston lisäksi Tarinakoru valmistaa uniikkeja tilaustöitä yksityisille ja yrityksille. Vanhalla tilalla Nurmijärven maaseudulla on tilaisuus tutustua koruihin ja aitoon perinteiseen kultasepän pajatyöskentelyyn. www.tarinakoru.fi
Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. www.suomalainentyo.fi
Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Se herättää kiinnostusta suomalaisia tuotteita ja palveluja kohtaan kotimaassa ja kansainvälisesti. www.designfromfinland.com


Klaukkalassa, Viirin kauppakeskuksessa otamme vastaan korujen korjaus- ja tilaustöitä.

Tule suunnittelemaan oma uniikkikorusi.
Voit teettää korun myös omasta kullastasi.
Myynnissä valmista tarinakoru mallistoa.

Klaukkalantie 55, 01800 Klaukkala

Seuraavat käyntimme Viirissä ilmoitamme myöhemmin.