Uutiset ja tapahtumat


Tarinakorulle on myönnetty Design from Finland -merkki 4.4. 2019.

Nurmijärvellä toimivan yrityksen Tarinakoru- mallistolle on myönnetty Design from Finland -merkki.
Tarinakorut ovat kultaseppäartesaani Tarja Rantalan ja kultaseppä Hannu Rantalan teoksia, käyttökoruja kierrätyskullasta ja -hopeasta. Korujen muodoissa ja pinnoissa näkyy ympäröivä luonto, mielikuvien muistoja ja tunteita. Tarinallisuus antaa koruihin sisältöä ja kertoo tekijän inspiraatiosta, josta jokainen korun käyttäjä voi tehdä oman tulkintansa.

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Käyttäjälähtöisyys on myös ensisijainen vaatimus merkin saamiseksi.

– Tarinakoru on hyvä esimerkki siitä, miten investointi muotoiluun on tuonut sille liiketoiminnallisia hyötyjä ja kilpailuetua. Olemme iloisia siitä, että merkinhaltijoiden määrä kasvaa ja yhä useammilta toimialoilta löytyy yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet muotoilua liiketoimintansa tukena, kertoo markkinointipäällikkö Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.
– Haimme Design from Finland -merkkiä Tarinakoru-mallistolle, koska näiden korujen muotoilussa näkyy erityisen hyvin meitä ympäröivän luonnon kauneus ja suomalainen tarina. Muotoilulla on keskeinen osa koruissamme, luova käden jälki näkyy suunnitelmissa ja valmiissa tuotteissa ja elementteihin sisältyy paljon omaa muistikokemusta mm. lapsuudesta ja erilaisista kohtaamisista. Toivomme tunnuksen tuovan meille lisää uskottavuutta ja näkyvyyttä suomalaisina, laadukkaiden ja kestävien korujen tekijöinä, kertoo kultaseppäartesaani Tarja Rantala Tarinakorusta.

Suomi on korkean osaamisen maa, jonka kilpailuvaltti on nimenomaan aineettoman, korkean osaamisen töissä. Arvoketjut ovat muotoutumassa uudestaan, ja lisäarvoa voidaan luoda nimenomaan muotoilulla, Lahti jatkaa.
Lisätietoja
Tarja Rantala, kultaseppäartesaani, Tarinakoru designer/Tarinakoru, 045 6136811, tarja.rantala@tarinakoru.fi
Johanna Lahti, markkinointipäällikkö, Design from Finland / Suomalaisen Työn liitto, 040 591 6143, johanna.lahti@suomalainentyo.fi
Tarinakoru on suomalaista kultasepäntyötä, korusuunnittelua ja valmistusta vuodesta 1997. Oman malliston lisäksi Tarinakoru valmistaa uniikkeja tilaustöitä yksityisille ja yrityksille. Vanhalla tilalla Nurmijärven maaseudulla on tilaisuus tutustua koruihin ja aitoon perinteiseen kultasepän pajatyöskentelyyn. www.tarinakoru.fi
Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. www.suomalainentyo.fi
Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Se herättää kiinnostusta suomalaisia tuotteita ja palveluja kohtaan kotimaassa ja kansainvälisesti. www.designfromfinland.com


Tulevia tapahtumia:


Myyntipäivät Viirin kauppakeskuksessa, Klaukkalantie 55

marraskuussa 29.11.
joulukuussa 9.-14.

Tuo vanhat korusi korjattavaksi tai tuunattavaksi!

Tule katsomaan mitä uniikkia tällä kertaa on mukana sekä tarinakorumalliston vanhoja ja uusia koruja!
Tervetuloa!


Suomen kädentaidot

15.-17.11 Tampereen messukeskuksessa

https://www.kadentaidot.fi/fi

Design -alueella osasto E810Joulumyyjäiset Monikossa 24.11.

klo 10-14  Nurmijärven uudessa monitoimitalossa paljon käsintehtyjä tuotteita, joulukorttipaja, työnäytöksiä ja ihana kahvio!

Kuntotie 7, Klaukkala

Tervetuloa!


Muorin markkinat 30.11.

Klo 10-14 Urheilupuiston koululla Klaukkalassa.
Markkinoilla kohtaavat kädentaitajat ja markkinaväki jouluisissa tunnelmissa. Ohjelmassa on markkinatouhun lisäksi vuoden 2019 Männistön Muorin valinta sekä musiikkia. Paikkamaksuista kertyneet varat käytetään nuoriso- ja vanhustyön tukemiseen. Järjestäjänä LC- Klaukkalan Ladyt.

Kisatie 2, Klaukkala

Tervetuloa!


Love me do – hurmaavan erilainen häätapahtuma Kaapelitehtaalla tammikuussa 2020

Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki

Winter fair 18.1. la 10-17  ja  19.1. su 10-16 

Osastollamme  w12  tulet näkemään kultasepän pajapöydän kaiverrusnäytöksineen.
Voit suunnitella kanssamme juuri sinun näköisen sormuksen, käyttäen apuna kuvia, erilaisia mallipaloja ja kiviä.

Messuista lisää: https://www.lovemedo.fi/messuinfo/