Näiden korujen suunnittelu lähti siitä kun Ina Mikkola kurvasi pihaamme ja tahtoi tosi mahtavan Suomi leijona korun Ina 💙 Suomi ohjelman tunnariin. Sommittelimme soikean kehyksen leijonan ympärille ja liitimme niitä yhteen ylenpalttisen määrään ja eri kokoisia hänen ”mässyimpään”  Suomi leijona koruunsa.

Leijonan historiallinen pitkä tausta avautui meille uudella tavalla tutustuessamme sen lähtökohtiin.

Katso koruvideo: Tuhansien järvien maa

Suomen leijona, meidän yhteinen tunnuksemme, jolla on pitkä historia.

Leijona on vanha, yleinen eläin monien maiden vaakunoissa ja lipuissa.
Suomen vaakunan malli on Kustaa Vaasan hautamuistomerkistä vuodelta 1583. Tämä Uppsalan tuomiokirkossa oleva vaakuna oli Eric O. W. Ehrströmin lähtökohtana hänen suunnitellessaan itsenäisen Suomen ensimmäistä vaakunaa.

Suomen vaakunan leijona on samanlainen kuin Länsi-Götanmaan ja Smoolannin vaakunassa, ja se on alkujaan peräisin Ruotsin hallitsijasukuihin keskiajalla kuuluneesta Folkunga-suvun sukuvaakunasta; sama leijona on kuvattuna myös Ruotsin vaakunassa. Folkunga-sukuun kuulunut Suomen herttua Valdemar Maununpoika käytti leijonaa vaakunassaan jo 1300-luvun alussa.

Suomen leijonan kaksi erilaista miekkaa muistuttavat Karjalan vaakunassa esiintyviä. Koska Ruotsi ja Venäjä kävivät Karjalan alueista vuosina 1579–1595 ankaraa taistelua, tämän on tulkittu symboloivan sitä, että Folkungien Götan leijonalla on oikeassa etukäpälässä lännen suora miekka ja leijona polkee jalkoihinsa idän käyrän sapelin.
Leijonasta tuli itsenäisen Suomen tunnus v. 1917.

Yksittäinen Suomen leijona -koru on myytävänä kaupassamme, pronssisena, hopeisena ja patinoituina versioina.

Katso tästä: Suomen leijona korut